Vesna Bukovec na razstavi Afganistan – slovenski pogled

25. 5. 2017–30. 3. 2018
Slovenski etnografski muzej, Metelkova ulica, Ljubljana


Obveščamo o sodelovanju Vesne Bukovec, skrbnice spletnih strani SCCA-Ljubljana in sodelavke Postaje DIVA, na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju.


Razstava odstira poglede na deželo Afganistan, na njegovo bogato kulturno zgodovino in zapuščino, čeprav so desetletja nemirov, ki so se začeli konec 70-ih let, močno preoblikovala to kulturno krajino in ljudi. Razstava je avtorsko delo mag. Ralfa Čeplaka Mencina, kustosa za Azijo, Oceanijo in Avstralijo v Slovenskem etnografskem muzeju.

Vesna Bukovec na razstavi sodeluje s tremi risbami iz serije kratkih zgodb Begunec_ka sem (besedilo: Widad Tamimi, risbe: Vesna Bukovec), ki so bile prvič objavljene v časopisu Delo. Predstavljene so zgodbe o afganistanskih begunkah in beguncih: Na krilatem konjuHaideriAfaganistanec in 42 družinskih članov.


Več o razstavi

Kritika razstave in otvoritvenega dogodka:
Javno pismo vodstvu razstave Afganistan – slovenski pogledi ter vodstvu Slovenskega etnografskega muzeja, Kolektiv migrantskega socialnega centra Second Home


Vesna Bukovec, (1977, Ljubljana) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja v različnih medijih (risba, video, instalacija) in pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v lokalnem in mednarodnem prostoru.