Projektna soba SCCA

Projektna soba SCCA je produkcijski prostor raznolikih razstavnih, popularizacijskih, izobraževalnih in diskurzivnih aktivnosti sodobnih vizualnih in intermedijskih praks. Nahaja se v stavbi Metelkova 6 v AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

V prostoru sta Knjižnica SCCA in arhiv Postaja DIVA, ki velikokrat spodbudita specifične projekte. To je prizorišče, ki se nahaja v vmesnem polju med institucionalnimi razstavišči (muzeji, galerije) in zasebnimi umetniškimi delovnimi prostori in ateljeji.

V Projektni sobi SCCA predstavljamo tisti del umetniške, ki je javnosti manj znan. Vabljene umetnice in umetniki svoj umetniški prispevek koncipirajo glede na kontekst in zgodovino prostora. Naša intenca je, da v prostoru ostane sled umetniškega dela, na katero se bodo lahko navezovale nove postavitve in intervencije v delovni, študijski, produkcijski in razstavni prostor.

Liminale, Studio 6, 2013. Foto: arhiv SCCA-Ljubljana

Vse te »umetniške« vstope v raznolike družbene segmente delovanja povezujemo kot producenti in kot kuratorji z obrazstavnim programom (pogovor z umetniki) in z dokumentacijo na spletu (video esej, foto galerija, kritika). Projektna soba SCCA nudi možnost za razpiranje sodobnih vizualnih in intermedijskih praks tudi v smeri teoretske refleksije in projektnega povezovanja.

Tloris projektne sobe (pdf)


Najem
Prostor oddajamo zaključenim skupinam in posameznikom za različne namene, od vadbenega prostora za glasbenike, izvedbo delavnic in predavanj do partnerskih srečanj. Prostor lahko sprejme do 30 oseb.

 

Najem vključuje:
– prostor v izmeri 45 m2
– mize in stoli
– projektor z računalnikom
– projekcijsko platno
– televizorji s predvajalniki
– brezžični internet
– čiščenje

Cena:
– celodnevni najem: 100 EUR bruto
– 60 minut: 20 EUR bruto

Neprofitnim producentom in za nekomercialne namene nudimo popust.

Kontakt:
info[at]scca-ljubljana.si