Zini! Sodobna zinovska produkcija

Razstava

24. 2.–28. 5. 2017
MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana
Odprtje: petek, 24. 2. 2017, ob 12. uri


Obveščamo vas o projektu Lare Plavčak, sodelavke SCCA programov Svet umetnosti in Studio 6.


Avtorji in avtorice: Beli sladoled, freštreš, LEALUDVIK, Leon Zuodar, Marko K. Gavez, Matjaž Wenzel & Rene Maurin, Mina Fina, Nejc Korenič, Nevena Aleksovski, Nez Pez, Simon Kocjančič, Tadej Vaukman, Zoran Pungerčar

Z razstavo o zinih Mednarodni grafični likovni center nadaljuje niz razstav, v katerih se osredotoča na različne fenomene tiskane produkcije. Tiskani zini so obstali kljub sodobnim informacijskim tehnologijam, v današnjem času pa se pojavljajo z novimi, avtorskimi vsebinami, saj avtorjem omogočajo večjo neodvisnost in hitrost v kreiranju ter jim ohranjajo občutek efemernosti in osebnega. Razstava je zasnovana kot aktualna predstavitev produkcije umetniških zinov, njene diferenciacije in mreženja med ustvarjalci. Avtorji in avtorice se predstavljajo glede na različne kontekste, iz katerih izhajajo pri svojem delu, od skice, risbe, grafike, slike, fotografije, videa do inštalacije.

Zini so knjižice, največkrat samozaložniške naredi sam publikacije, ki nastajajo v majhnih nakladah in z nizkimi produkcijskimi stroški. V zadnjem času so doživeli temeljito preobrazbo v svoji funkciji, izdelavi in videzu.


Kustosa: Lara Plavčak in Božidar Zrinski

Več na strani MGLC.