Mobilnost za ustvarjalnost

Mednarodna konferenca o mobilnosti

4. in 5. april 2019
Hotel Slon, Slovenska cesta 34, Ljubljana

Prijave do 2. aprila 2019, do 12. ure


 

SCCA-Ljubljana kot eden izmed partnerjev sodeluje pri pripravi mednarodne konference o mobilnosti, ki jo organizira Zavod Motovila. Aktivno sodelujemo pri pripravi programa, naš prispevek pa je tudi organizacija obiska predstavnice Azijsko-Evropske fundacije, Fatime Avila, ki je skrbnica programa za mobilnost Mobility First!.

Namen dvodnevnega dogodka je raziskati prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Domači in tuji strokovnjaki iz Irske, Češke, Portugalske, Nizozemske, Singapurja … bodo predstavili že uveljavljene in nove priložnosti ter podporne sisteme, ki spodbujajo mobilnost in so vzpostavljeni na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor.

Več informacij o konferenci bo objavljenih na spletni strani Zavoda Motovila, že zdaj pa vas pozivamo, da se pravočasno prijavite.

Prijava: Konferenca v angleškem jeziku je brezplačna. Prijava je obvezna do torka, 2. Aprila 2019, do 12. ure, prek info@ced-slovenia.eu (pripis “Mobility4Creativity”). Število mest je omejeno. Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu.


Mobilnost za ustvarjalnost

Mobilnost je bila vedno hrbtenica mednarodnega kulturnega sodelovanja, ki umetnikom in strokovnjakom v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih omogoča, da gradijo svoje poklicne kariere in se povezujejo preko meja ter raziskujejo in spoznavajo različne kulturne ekosisteme. Pomen nadnacionalne mobilnosti se vse bolj odraža tudi v okviru kulturnih politik EU, vključno z agendo programa EU za kulturo po letu 2020. Kljub temu nima vsaka država, med njimi tudi Slovenija, dobro razvitih shem za spodbujanje mobilnosti in ustreznih podpornih sistemov.

Na dvodnevnem dogodku Mobilnost za ustvarjalnost bodo domači in tuji strokovnjaki:

  • predstavili že uveljavljene in nove priložnosti ter podporne sisteme, ki spodbujajo mobilnost in so vzpostavljeni na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor;
  • v moderiranih razpravah razkrili svoja stališča glede prednosti in izzivov mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje ter
  • se posvetili vsakemu udeležencu, ki bo želel izvedeti več o številnih virih, mehanizmih, kontaktnih točkah in programih, ki s financiranjem ali informacijsko podporo spodbujajo mobilnost.

 

Z nami bodo predstavniki Asia-Europe Foundation, Goethe-Institut Brussels, Polo Cultural Gaivotas Boavista / Lisbon City Council / Mobility Info Point, Screen Skills Ireland, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, DutchCulture / Mobility Info Point, DutchCulture / CED NL, SKICA, KUD PiNA, zavoda Bunker, založbe Goga ter informacijskih pisarn Tvoja Evropa, EURES, Erasmus+, Evropa za državljane, Erasmus za mlade podjetnike idr.


Foto: Katja Goljat za Motovila, M4C 2019


Glavni organizator: Zavod Motovila
Partnerji: SCCA-Ljubljana, Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, Ministrstvo za kulturo Hrvaške / CED HR, Avstrijsko ministrstvo za kulturo Avstrije / CED AT, CMEPIUS