Vpis v 19. generacijo šole Svet umetnosti

Rok za prijavo: 15. 9. 2022


Oblikovanje podobe: Lea Jelenko

 

Svet umetnosti, šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, ki jo zavod SCCA-Ljubljana organizira v partnerstvu s Cukrarno/MGML, vpisuje že 19. generacijo. K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želele_i skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratork_jev, ne glede na izkušnje, starost ali izobrazbo.

Šola Svet umetnosti je bila ustanovljena leta 1996 in je edini izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Dvoletni program vključuje predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Udeleženke_ci pridobijo raznolika znanja o umetnostnem sistemu, mehanizmih financiranja, dobijo osnovne informacije o spletnem komuniciranju, marketingu in menedžmentu, spoznajo umetnice_ke, kuratorke_je in področne strokovnjake_inje. Dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat ter med snovanjem razstav nabirajo praktične izkušnje. V programu sodeluje več kot trideset sodelavk_cev, izobraževanje pa se bo sklenilo s pripravo razstave pod mentorskim vodstvom Alenke Gregorič in Vadima Fiškina Galeriji Škuc.

Prvi letnik šole bo potekal od oktobra 2022 do septembra 2023. Drugi letnik šole, v katerega napreduje manjša skupina udeleženk_cev, je načrtovan od oktobra 2023 do junija 2024.

Redna srečanja bodo potekala predvidoma ob četrtkih v poznopopoldanskih/večernih urah v Projektni sobi SCCA (Metelkova 6) in v Cukrarni (Poljanski nasip 40) v Ljubljani. Točne ure srečanj bomo določile_i skupaj ob izoblikovanju skupine udeleženk_cev.

Prijavite se z izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki ji priložite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo.

Več o programu in vpisu.

Sledite nam na: FBIG