1. september 2019 v znamenju kadrovskih sprememb na SCCA-Ljubljana

Foto: Internet Archive Book Images

 

SCCA-Ljubljana soustvarja kulturno krajino v Ljubljani in širše že od leta 1993, najprej kot program Zavoda za odprto družbo (OSI-Slovenia), od leta 2000 kot samostojni zavod. Specifika zavoda so bili in ostajajo podporni programi za sodobno umetnost, diskurzivne prakse, kuratorstvo ter arhiviranje in predstavljanje video umetnosti. Oblikovali so jih številni sodelavci in sodelavke. 1. septembra 2019 pa zaznamuje kar nekaj kadrovskih sprememb v delovnih ekipah zavoda.

 

Spremembe ekipe Postaje DIVA

S prvim oktobrom vodenje spletnega in fizičnega arhiva Postaja DIVA prevzema Peter Cerovšek. Z arhivom sodeluje že od junija 2017, aktivno se ukvarja s filmom v različnih vlogah, kot producent festivala kratkega filma FeKK, filmski selektor, scenarist, režiser, kritik in publicist. Prepričani smo, da bo arhiv uspešno razvijal v smeri današnjega razumevanja gibljivih slik, s fokusom na videu, kratkem, eksperimentalnem in ne-narativnem filmu.

Dolgoletna vodja video programov in ustanoviteljica arhiva, Barbara Borčić, umetnostna zgodovinarka, kuratorka in publicistka, vstopa v vlogo projektne zunanje sodelavke arhiva. Vodila bo projekt Not Yet Written StoriesWomen Artists’ Archives Online, za katerega smo pridobili sredstva EU programa Ustvarjalna Evropa.
 

Novi svet zavoda in zastopanje direktorske vloge

Zagon in spodbudo, pa tudi kritiko našega programa pričakujemo tudi od novih članov sveta zavoda: Alvine Žuraj (predstavnica ustanovitelja), Vesne Bukovec in Mihe Kelemina (predstavnika sodelavcev), Igorja Prassla in Polone Lovšin (predstavnika zainteresirane javnosti).

Dušan Dovč, producent in direktor zavoda, nastopa delovno mesto v Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Na SCCA-Ljubljana je prišel kot udeleženec šole Svet umetnosti leta 2001, pozneje pa z zavodom sodeloval kot strokovni sodelavec, nato vodja projektov in od leta 2015 kot direktor. V prehodnem obdobju oz. pred imenovanjem novega direktorja bo začasno imel direktorska pooblastila, pomagal pri zaključku programa 2019 in pri načrtih za leto 2020. V veselje mu bo ohraniti aktiven stik s programi zavoda.

 

Barbari in Dušanu se zahvaljujemo za dolgoletno sodelovanje, vsem sodelavcem zavoda pa želimo, da v novih vlogah ostanejo tako navdušujoči, kot so bili doslej.

Ekipa SCCA-Ljubljana