Ana Grobler: Živele!

25. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk

Predavanje
Četrtek, 26. 9. 2019, ob 18. uri
Projektna soba SCCA

Predavanje je del spremljevalnega programa razstave Živele! 25 let filma in videa.


Umetnica in kuratorka mag. Ana Grobler se že več kot 10 let ukvarja in raziskuje feministično umetnost v Sloveniji. Na predavanju bo predstavila ključna umetniška dela s femi­nistično vsebino, ki so nastajala pri nas od sredine sedemdesetih let. Poudarek bo ležal na umetniških delih, ki so nastala v mediju videa, v povzavi z razstavo Živele! 25 let filma in videa v Galeriji Alkatraz. V predavanju se bo dotaknila tudi družbenega okolja in neločljive povezanosti s to vejo angažirane umetnosti.

Po predavanju ob 19.30 vabljene_i še na javno vodstvo po razstavi Živele! 25 let filma in videa v Galerijo Alkatraz s kuratorkama Vesno Bukovec in Ano Čigon.


Ana Grobler je na ALUO UL zaključila magistrski študij in diplomirala na oddelku slikar­stva s temo Feministična umetnost v Sloveniji ter (so)kurirala nekaj odmevnih razstav s feministično vsebino. Zaključila je Šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti, Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana). Zaposlena je v KUD Mreža, kjer je od oktobra 2018 vodja Galerije Alkatraz. Je tudi članica uredniškega odbora portala spol.si in kolektiva Rdeče zore.


Foto: Nada Žgank in arhiv SCCA-Ljubljana

Video: Urša Bonelli Potokar


Koprodukcija: SCCA-Ljubljana (Postaja DIVA), KUD Mreža, Mesto žensk
Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana