ArtsLink 2018: razpis za rezidence in projekte v ZDA

Rezidence za področje vizualnih in medijskih umetnosti: rok 15. 10. 2017
Projekti v ZDA: rok 5. 12. 2017


Čas je, da se vizualni in medijski umetniki, kuratorji in producenti, ki vas zanima izvedba projektov v ZDA ali rezidenca, pripravite na razpis ArtsLink.

Mednarodna organizacija CEC ArtsLink s sedežem v New Yorku od leta 1992 izvaja program ArtsLink, s katerim podpira izmenjave umetnikov in kulturnih managerjev iz ZDA in dežel srednje in vzhodne Evrope, Rusije in Evrazije. Umetniki in kulturni managerji iz Slovenije lahko vsako leto sodelujejo na dveh razpisih programa ArtsLink: rezidenčno bivanje ali neodvisni projekti.

Objavljen je razpis za štipendije za 5-tedensko bivanje v ZDA, ki so namenjene pettedenskemu bivanju umetnikov in kulturnih managerjev iz srednje in vzhodne Evrope, Rusije in Evrazije v ZDA, in sicer v eni od neprofitnih ameriških umetnostnih in kulturnih organizacij (razstavišča, univerze, centri za sodobno umetnost, muzeji, gledališča ipd.). Štipendija krije stroške potovanja, bivanja in zdravstvenega zavarovanja. Ob prijavi za rezidenčno bivanje ne potrebujete že vzpostavljenih stikov z organizacijami v ZDA.

Razpis za leto 2018 je namenjen umetnikom in managerjem s področja vizualnih in medijskih umetnosti. Časovni okvir izvedbe rezidenčnega bivanja: jesen 2018.

Rok za oddajo prijav: 15. oktober 2017

VEČ: www.cecartslink.org/grants/artslink_residencies


5. decembra pa je tudi rok za oddajo na razpis za projekte, ki jih umetniki ali managerji iz srednje in vzhodne Evrope, Rusije in Centralne Azije in Kavkaza realizirajo v ZDA, in sicer v sodelovanju z vnaprej izbrano neprofitno umetnostno organizacijo iz ZDA. Prijavnici je treba priložiti vabilo te organizacije. Razpis bo za projekte, ki bodo realizirani od 1. maja 2018 do 30. aprila 2019 in bo odprt za umetnike vseh umetniških zvrsti (uprizoritvene in vizualne umetnosti, literatura, oblikovanje, medijske umetnosti) in za kulturne managerje, ki delujejo na teh področjih v okviru nevladnih, neprofitnih organizacij in javnih ustanov. Finančna podpora programa ArtsLink za posamezen projekt lahko znaša do 5.000 USD in se nakaže organizaciji v ZDA, s katero bo prijavitelj projekt izpeljal.

Rok za oddajo prijav: 5. december 2017

VEČ: www.cecartslink.org/grants/independent_projects