ArtsLink mednarodne štipendije 2019

Rok za prijavo: ponedeljek, 15. oktober 2018


Nova pobuda mednarodnih štipendij »ArtsLink International Fellowships« je glede na pretekla leta spremenila svojo shemo podpiranja umetnikov, umetniških vodij, kuratorjev in producentov … z vseh umetniških področij.

Štipendije za leto 2019 so namenjene posameznikom iz upravičenih držav in spodbujajo mednarodno izmenjavo. Štipendije niso omejene z umetniškim področjem, ampak so usmerjene na ustvarjalni proces ter aktivno sodelovanje in dialog s skupnostjo. Razširjeni program štipendij tako omogoča do tri leta podpore z začetno rezidenco, nadaljevanjem projekta v ZDA in kasneje v državi, iz katere štipendist prihaja.

ArtsLink vabi posameznike (umetnike, umetniške vodje in kuratorje …) z vseh umetniških področij iz 37 upravičenih držav, da se prijavijo za mednarodne štipendije. Do nadaljnje podpore za realizacijo projekta bodo upravičeni tisti posamezniki, ki bodo uspešno zaključili rezidenčno bivanje v ZDA.

REZIDENCE V ZDA: Pettedenske rezidence bodo potekale jeseni 2019. CEC ArtsLink izbrane rezidente namesti v uveljavljene ameriške neprofitne umetniške organizacije in krije stroške bivanja, dela, potovanja in zdravstvenega zavarovanja. Posameznikom, ki bodo oddali prijavo, ni potrebno navezati vnaprejšnih stikov z organizacijami v ZDA. Pogoj je le znanje angleškega jezika.

Rok za prijavo: 15. oktober 2018

Upravičene države: Afganistan, Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka republika, Egipt, Estonija, Gruzija, Madžarska, Izrael, Kazahstan, Kosovo, Kirgizija, Latvija, Libanon, Litva, Makedonija, Mongolija, Moldavija, Črna gora, Palestina, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška republika, Slovenija, Sirija, Tadžikistan, Turčija, Turkmenistan, Ukrajina in Uzbekistan.

 


NAVODILA ZA PRIJAVO IN PRIJAVNICA

Za več informacij obiščite tudi spletno stran ArtsLink Fellowships!