Asta Vrečko: Društva umetnikov in njihova vloga v družbi

Predavanje
Sreda, 19. februar 2020, ob 18. uri
Muzejska dnevna soba Loškega muzeja
Grajska pot 13, Škofja Loka


Obveščamo o predavanju strokovne sodelavke programa Svet umetnosti dr. Aste Vrečko v Loškem muzeju.


Vabljeni na predavanje dr. Aste Vrečko o društvih umetnikov in njihovi vlogi v družbi, ki bo v sredo, 19. 2., ob 18.00 v Muzejski dnevni sobi Loškega muzeja.

Predavateljica se bo posvetila zgodovini društev umetnikov na Slovenskem v času družbenih sprememb in njihovi vlogi. Posebej se bo osredotočila na čas nastanka zveze regionalnih društev ter decentralizacije umetnosti in kulture, ko je nastalo tudi Združenje umetnikov Škofja Loka, ki je lani praznovalo 40. obletnico in so jo v Loškem muzeju Škofja Loka obeležili z obsežnim programom in razstavo.


Asta Vrečko je doktorica umetnostne zgodovine, delno zaposlena kot raziskovalka na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti, delno pa deluje kot samostojna kulturna delavka. Je zunanja predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter strokovna sodelavka Zavoda za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana, občasno deluje tudi kot kustosinja. Ukvarja se predvsem z jugoslovansko in slovensko umetnostjo 20. stoletja, posebej pa se pri svojem delu posveča zgodovini razstavljanja in kulturni politiki.