Danilo Milovanović: Zelenica

Refleksija prostora ob arhivski razstavi in predavanju

Četrtek, 21. 3. 2019, ob 19. uri
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


Galerija Zelenica

Danilo Milovanović bo 21. marca, ob 19. uri v Projektni sobi SCCA pripravil arhivsko razstavo o galerijskem prostoru Zelenica v nekdanji tovarni Rog. Na ogled bo izbor umetniških del, ki so jih Zelenici po zaprtju razstav podarili umetniki in umetnice, in tiskovine, ki so služile promociji dogodkov.

Razstavo bosta pospremila predavanje in pogovor. Milovanović bo v kratkem predavanju predstavil izbor razstav, ki jih je s sodelojočimi umetniki, souporabniki in souporabnicami rogovskih prostorov organiziral v Zelenici, spregovoril pa bo tudi o vzniku prostora, o produkcijskih pogojih ter o dinamiki prepletanja umetniških in kuratorskih metodologij.

Dogodek so zasnovali Danilo Milovanović, Miha Kelemina in Jasna Jernejšek.


Danilo Milovanović (Banja Luka, 1992) se je po končani gimnaziji v Prijedoru (BiH) vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Po prvostopenjski diplomi se je izobraževal v Pragi (UMPRUM akademija) in v Ljubljani na magistrskem programu. Primarno ga zanima umetnost v javnem prostoru tako na področju prakse kot teorije. Poleg Slovenije in Bosne in Hercegovine je razstavljal še na Češkem, Danskem in Poljskem. Vodil je galerijski prostor Zelenica v Avtonomni Tovarni Rog v Ljubljani, občasno pa pripravlja tudi delavnice in predavanja.


Foto: arhiv SCCA-Ljubljana


Razstava in predavanje sta del razstavno-raziskovalnega programa Studio 6.
Produkcija: SCCA-Ljubljana
Razstavo podpira: Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo
Zahvala: Sebastian Krawczyk, Galerija Alkatraz