FILM : SODOBNI PLES! – kreativna šola plesnega filma

Delavnice: 15.–17. 2. / 29.– 31. 3. / 12.–14. 4. 2019
Plesni Teater Ljubljana in Projektna soba SCCA
Rok za prijavo: 8. 2. 2019


Plesni Teater Ljubljana vabi v Kreativno šolo plesnega filma, ki je sestavljena iz treh različnih, a nujnih modulov, ki so časovno razporejeni od februarja do aprila 2019.

Obsegala bo teoretični uvod in praktični pristop z razvijanjem lastne ideje. Namen šole je omogočiti mladim, da se seznanijo z zakonitostmi plesnega filma in pod mentorstvom različnih izkušenih mentorjev realizirajo kratke plesne filme. Predstavitve oz. »MasterClassi« bodo odprti za javnost.

Kreativna šola bo potekala v Ljubljani, in sicer v Plesnem Teatru Ljubljana (Prijateljeva 2a) in v Projektni sobi SCCA (Metelkova 6), kjer bodo potekali trije terminski sklopi ali moduli:

  • 15.–17. februar 2019: 1. MODUL – PREDPRODUKCIJA
  • 29.–31. marec 2019: 2. MODUL – PRODUKCIJA
  • 12.–14. april 2019: 3. MODUL – POSTPRODUKCIJA

 

K sodelovanju vabimo mlade koreografe, režiserje, snemalce, videaste, videografike in video umetnike.

Od zainteresiranih kandidatov pričakujemo kratko zgodbo (sinopsis, treatment, opis likov – največ ena A4 stran).

Komisija v sestavi: dr. Andreja Kopač (dramaturginja in poznavalka sodobnega plesa), Matjaž Mrak (snemalec, direktor fotografije), Maša Kagao Knez (plesalka, koreografinja) in Katja Somrak (producentka), bo na podlagi prispelih prijav izbrala 5 najbolj obetavnih zgodb. Izbranim avtorjem/skupinam avtorjev bomo omogočili izobraževanje za skromno participacijo 30 EUR.

PRIJAVE
Prijavo s svojimi kontaktnimi podatki, motivacijskim pismom in dosedanjimi izkušnjami (v primeru, da jih imate) pošljite na elektronski naslov info@ptl-lj.si najkasneje do 8. februarja 2019. Izbrani udeleženci bodo o prijavi obveščeni po elektronski pošti najkasneje do 11. februarja 2019.

VEČ INFORMACIJ O ŠOLI IN MODULIH


Projekt vodi Plesni teater Ljubljana s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana v sodelovanju s Slovensko kinoteko in SCCA-Ljubljana.
Premierno predstavitev novih plesni filmov bomo izvedli znotraj posebnega dogodka v jeseni 2019.