Intermedijska umetnost in kulturna politika

Okrogla miza
Sodelujoči: Semira Osmanagić, Simon Kardum, Jurij Krpan, Gregor Bulc
Moderatorka: Tjaša Pureber

Sreda, 27. november 2019, 18.00
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana


Na okrogli mizi Intermedijska umetnost in kulturna politika bomo s strokovnjaki in akterji na področju intermedijske umetnosti spregovorili o načinih financiranja na državni in občinski ravni ter odzivnosti kulturne politike na novo umetnostno področje in njegovi uveljavitvi v slovenskem prostoru.

Simon Kardum je dramaturg, nekdanji umetniški vodja festivala Exodos, programski vodja kulturnega doma v Cerknici in predavatelj na GLIŠ-u v Ljubljani. Do leta 2005 je bil zaposlen na Ministrstvu za kulturo, od ustanovitve je direktor Centra urbane kulture Kino Šiška.

Jurij Krpan je kurator, producent in umetniški vodja Galerije Kapelica v Ljubljani, eni ključnih institucij za sodobno ekperimentalno umetnost od njene ustanovitve leta 1995 dalje.

Semira Osmanagić je umetnostna zgodovinarka in pisateljica. Na Mestni občini Ljubljana je pristojna uslužbenka za področji vizualne in intermedijske umetnosti.

Gregor Bulc je doktor komunikologije, svobodni raziskovalec in avtor analize o intermedijski umetnosti v Sloveniji, ki jo je opravil skupaj z Nino Žnidaršič.

Tjaša Pureber politologinja, novinarka, producentka sodobne umetnosti. Zaposlena je bila na mreži Asociacija, danes pa dela z različnimi kulturnimi ustanovami.


Foto: arhiv SCCA-Ljubljana


Okrogla miza je del cikla Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti, ki ga pripravljata Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana) in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v partnerstvu z revijo ŠUM, Goethe-Institutom Ljubljana, Kulturnim centrom Veleposlaništva Madžarske, Balassijevim inštitutom, Moderno galerijo in Trubarjevo hišo literature.

Program podpirajo: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, Erste sklad in Zaklada Kultura nova.