Letno srečanje članov mreže za mobilnost On the Move

24.–25. april 2019
Arts and Theatre Institute Prague, Češka


Letno srečanje, Praga 2019

On the Move (OTM) je mednarodna informacijska mreža za mobilnost v kulturi, ki združuje 49 članov/organizacij. Člani so aktivni na različnih področjih kulture in umetnosti, večinoma na multidisciplinarnem področju in v uprizoritvenih umetnostih. 31 članov je organizacij, 13 pa mrež oz. združenj. Člani prihajajo iz 24 držav EU in širšega mednarodnega prostora.

Vsako leto mreža pripravi srečanje članov, na katerem se potrdi kratkoročne in dolgoročne vsebinske smernice in finančni načrt. Letos bo srečanje mreže v Pragi, iz Slovenije pa se bo srečanja v imenu SCCA-Ljubljana udeležil Dušan Dovč. SCCA-Ljubljana v mreži zastopa organizacijo, ki deluje na področju vizualne umetnosti, izobraževanja in arhiviranja sodobne umetnosti, ter tako prispeva podporne, informacijske in izobraževalne vsebine. S področja vizualne umetnosti (ali pa so z njo povezane) prihajajo še naslednje organizacije: Arts and Theatre Institute (Češka), culture360.org (Singapur), Trans Artists (Nizozemska), IGBK (Nemčija), Polo Cultural Gaivotas / Boavista (Portugalska) in Wales Arts International.

Poleg rednega srečanja se bodo člani udeležili tudi spremljajoče konference, ki bo tokrat osredotočena na »mobilnost in kulturo v času klimatskih sprememb«. Konferenco kot del letnega srečanja mreže pripravljata Arts and Theatre Institute (ATI) in Center for Architecture and Urban Planning (CAMP).

Arhivski posnetek konference si lahko ogledate tukaj.


Foto: arhiv SCCA-Ljubljana in arhiv On the move


Za povabilo se zahvaljujemo Marie Le Sourd (sekretarka mreže). Mobilnost podpira Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.