Maravee Ludo. Rekreacija

Skupinska razstava

27. 1.–26. 3. 2017
Galerija Loža, Titov trg 1, Koper
Odprtje: petek, 27. januar 2017, ob 18.00


Obveščamo o sodelovanju Vesne Bukovec, skrbnice spletnih strani SCCA-Ljubljana in sodelavke Postaje DIVA, na skupinski razstavi Rekreacija, ki je del 15. edicije mednarodnega multimedijskega festivala Maravee Ludo.


Razstava z naslovom REKREACIJA predstavlja dela treh slovenskih in enega japonskega umetnika. Avtorji se v svojih delih s tematiko igre soočajo na subtilen in ironičen način, od rekreacije v smislu zabave in re-kreacije kot ustvarjalnega akta.

Vesna Bukovec sodeluje s serijo risb I can make another turn, 2012, v katerih vleče vzporednice med psihološko napetostjo atletov med pripravami na tekmovanje (od boksa in umetnostnega drsanja do dvigovanja uteži) in tekmovalnostjo med akterji na področju umetnostnega sistema.

Vesna Bukovec, iz serije I can make another turn, 2012

O festivalu
Posebnost tega multimedijskega festivala je spoznavanje  najrazličnejših oblik sodobnega umetniškega izraza, ki  spodbuja spreminjanje vsakdanjosti v nepozabne trenutke odmaknjene pozabe, sanjarjenja in čudenja, povzetega že v samem naslovu, imenu, prireditve. Beseda  MARAVEE namreč v različnih jezikih in narečjih pomeni čudež / meraviglia / wundern / kaka na lipa čüdna rič / marvel / maravea). Dogodek, ki si ga je leta 2002 zamislila Sabrina Zannier, priznana italijanska likovna kritičarka, novinarka in kuratorka, vsako leto vključuje različna umetniške izraze, ki niso nujno vezani zgolj na likovno ustvarjalnost, saj posega na področje glasbe, gledališče, oblikovanja in podobno. Projekt se odvija na različnih lokacijah Furlanije Julijske-krajine in v Sloveniji z namenom spodbujanja tam delujočih italijanskih in tujih likovnih umetnikov.

Osrednja prireditev letošnje 15. edicije je bila oktobra 2016 v Majanu, na gradu Susans. Spremljajoče prireditve so se odvijale še v krajih San Daniele del Friuli, Gemoni (Mestni  muzej) in kraju Lignano Sabbiadoro. Zadnja bo skupinska razstava v koprski Galeriji Loža.


Umetniki: Janez Vlachy, Boštjan Drinovec, Vesna Bukovec, Kensuke Koike
Kustosinja: Majda Božeglav Japelj

Več: