Mednarodni videokolaži FemLink: Agresija

Video večer / Video Evening #23
Mednarodni videokolaži FemLink: Agresija
Četrtek, 6. 6. 2019, ob 20. uri
Galerija Photon
Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana

Sodelujejo: Evgenija Demnievska (Srbija), Vouvoula Skoura (Grčija), Luzia Simons (Brazilija), Viviana Berco (Argentina), Hiroko Okada (Japonska), Sara Malinarich (Čile), Evelin Stermitz (Avstrija), Ingrida Picukane (Latvija), Sabine Mooibroek (Nizozemska), Véronique Sapin (Francija), Maria Rosa Jijon (Ekvador), Tayeba Begum Lipi (Bangladeš), Amaranta Sanchez (Mehika), Eva Koch (Danska), C. M. Judge (ZDA), Alessandra Arno (Italija), Tanja Koistila (Finska), Maria Dominguez Alba (Španija), Ana Grobler (Slovenija), Elaine Frigon (Kanada), Alena Kupcikova (Češka), Seema Nusrat (Pakistan), Mesrure Melis Bilgin (Turčija), Anna Titovets (Rusija)


Obveščamo vas o video projekciji v soorganizaciji Zavod Kolektiva, katerega članica je Vesna Bukovec, skrbnica spletnih strani SCCA-Ljubljana in sodelavka Postaje DIVA.


Ana Grobler, Slovenija, Fable, 2005

Zavod Kolektiva v sodelovanju z Galerijo Photon ponovno gosti mednarodni video projekt FemLink. Vabljeni na video projekcijo in predstavitev knjige FemLink-Art v galerijo Photon, v četrtek, 6. junija, ob 20. uri.

Leta 2005 sta umetnici C.M. Judge (ZDA) in Véronique Sapin (Francija) ustanovili mednarodno umetniško organizacijo FemLink, ki vključuje umetnice iz vsega sveta. Namen organizacije je pomagati umetnicam, ki ne živijo v Evropi ali ZDA, in ki imajo težje razmere za ustvarjanje in nimajo dostopa do primerne promocije in distribucije ter težje razstavljajo in predstavljajo svoja dela. FemLink sta zagnali z utopično idejo, da se po vsem svetu spletejo povezave med videoumetnicami in njihovimi deli.

Do danes je v projektu FemLink sodelovalo 145 umetnic iz 64 držav. Več kot 300 video del, ki so nastala posebej za FemLink, je zajetih v 12 tematskih videokompozij. Ob deseti obletnici FemLinka je izšel obširen zbornik FemLink-Art s predstavitvami del in umetnic.

Na tokratnem Video večeru predstavljamo prvi kolaž FemLink: Agresija. Po štirinajstih letih je tema še vedno aktualna.

Predstavitev video del (pdf)


Produkcija: Društvo/Galerija Photon
Koprodukcija: Zavod Kolektiva, FemLink

Program Video večer / Video Evening je serija dogodkov, ki ga organizirata Vesna Bukovec in Metka Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon, na katerih predstavljata domačo in mednarodno videoprodukcijo po izboru vabljenih umetnikov, kuratorjev, institucij in festivalov.