Neven Korda: Spomini na izgnanstvo

Med izgnanstvom in eksodusom. Med inovacijo in novim poljem.*

21. 8.–31. 8. 2017
Galerija Alkatraz, AKC Metelkova mesto


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Spomini na izgnanstvo Nevena Korde, režiserja, videasta in večmedijskega umetnika z raznoliko umetniško prakso na področju performativnih in projiciranih umetnosti. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 21. avgusta 2017, ob 20. uri v Galeriji Alkatraz, AKC Metelkova mesto.


Avtonomne samozadostne strukture ali kompozicije. V živo modulirane projekcije – video svetloba na virih, v zraku, na ekranih, na odsevnih predmetih … Vse je napolnjeno z odboji, poetično, fantastično. Primerno za zrenje.

Spomini na nedavni začetek novega stoletja, ki se je začelo brez zgodovine, brez politike, tako, kot se je prejšnje končalo. Vse je v nenehnem kroženju, kot v eni od pesmi pravi Gary Snyder.

*Paolo Virno. Howard Slater piše o samo-eksodusu, kot možnemu preostalemu sredstvu, s katerim se lahko človek realizira v obdobjih, ki so po S. Lazarusu brez zgodovine, brez politike.

Produkcija: Neven Korda
Koprodukcija: KUD Mreža/Galerija Alkatraz
Kontakt: ksnkord@guest.arnes.si ali 041 376 283.
Zahvale: +MSUM, SCCA-Ljubljana, Friendly Production – Matjaž Mrak, Ida Hiršenfelder, Slavko Glamočanin.
Podpora: Mestna občina Ljubljana


Neven Korda:
Kordina intermedijska praksa je raziskovanje in uporaba video signala kot nosilca sporočila onstran žanrov ali vsebin, ki jih video posreduje. Raziskuje, prakticira in beleži čisto video umetnost. Kordin vizualist je Barbato Kanak. Ustvarja umetne situacije, ki potrebujejo interakcijo telesa, glasu, zvoka in videa v živo z računalniškim posredovanjem. Bil je režiser in avtor gledaliških predstav, večmedijskih instalacij in video objektov ter mentor in izvajalec delavnic uporabnega videa. Dejaven je bil tudi na področju arhiviranja in ohranjanja video zapisov.

Spletna stran umetnika: www.korda-art.si