Peter Cerovšek (dir): Dom je, kjer hiša

Filmska premiera kratkega filma

Sreda, 18. 9. 2019, ob 21.30 uri
Festival slovenskega filma, Avditorij Portorož


V sredo, 18. 9. 2019, ob 21.30 uri bo v tekmovalnem programu 22. Festivala slovenskega filma v Portorožu doživel slovensko premiero kratki film Dom je, kjer je hiša Petra Cerovška, sodelavca Postaje DIVA.


Film je producirala slovenska produkcija Warehouse collective v koprodukciji s srbsko produkcijsko hišo Karantin Film. Svetovno premiero je film imel 1. junija 2019 v tekmovalnem programu festivala VIS Vienna Shorts v Avstriji. Film je nastal po scenariju srbske igralke Maje Šuša, ki je odigrala tudi glavno vlogo. Poleg nje so v filmu nastopili še hrvaška igralca Dado Ćosić in Nina Violić ter Lana Karaklajić, igralka iz Srbije.

Slovenski del ekipe so poleg režiserja sestavljali še producent in montažer Darej Šömen, snemalec in oblikovalec zvoka Luka Furlan, direktor fotografije Darko Herič (ZFS) in v stranski vlogi Deana Lozar Šömen in Darij Šömen. Srbski del ekipe pa dopolnjujejo koproducent Jovan Jelisavčić, kostumografinja Selena Orb, scenografinja Milica Stanković, asistent kamere in fotograf Vladimir Djurić ter oblikovalka filmskega plakata Milica Milosavljević.

 

Sinopsis filma:

Luka in Luna živita v babičini hiši, ki za njiju predstavlja cel univerzum. Vsaka želja po spremembi se šteje za največjo izdajo.

VEČ


Peter Cerovšek se aktivno ukvarja s filmom v različnih vlogah: kot producent festivala kratkega filma, filmski selektor, scenarist, režiser, kritik in publicist. Med drugim je direktor, producent in selektor festivala kratkega filma FeKK v Ljubljani, predsednik Društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken (2014-) in član projektne skupine arhiva Postaja DIVA (2017-).