Peter Cerovšek v vlogi direktorja zavoda SCCA

Peter Cerovšek in Dušan Dovč na dogodku Soočanja s sodobno vizualno umetnostjo; foto: Matej Vidmar, Mestna galerija Nova Gorica, 2019

 

V maju 2021 je na direktorsko funkcijo zavoda SCCA-Ljubljana stopil Peter Cerovšek. Projektni sodelavec zavoda in vodja arhiva umetniškega videa, filma in novomedijske umetnosti Postaja DIVA z bogatimi izkušnjami na področju kulturne produkcije se že vrsto let ukvarja s filmom in videom v različnih vlogah. Med drugim je direktor festivala kratkega filma FeKK v Ljubljani, soustanovitelj filmske delavnice Kratka scena, kurator programa kratkih filmov Evropa na kratko na festivalu Liffe. Bil je član žirije na različnih evropskih filmskih festivalih (Herceg Novi FF, Febiofest Bratislava, Tabor FF, Motovun FF, Festival slovenskega filma), sodelavec Radia Študent za področje filma ter filmski kritik za revije Ekran, Filmonaut in KINO! Dejaven je tudi kot režiser in scenarist kratkih filmov, ki so bili prikazani ter nagrajeni na različnih mednarodnih festivalih.

Sodelavke in sodelavci mu ob novi vlogi čestitamo in napovedujemo uspešno sodelovanje ter realizacijo inovativnih projektov in kreativnih perspektiv.

Obenem se za dolgoletno sodelovanje zahvaljujemo dosedanjemu direktorju Dušanu Dovču. Na SCCA-Ljubljana je prišel kot udeleženec šole Svet umetnosti leta 2001, pozneje pa z zavodom sodeloval kot strokovni sodelavec, nato vodja projektov in od leta 2015 kot direktor. Njegovo široko in aktivno poznavanje tako lokalnih kot mednarodnih kulturnih politik je bilo med odločilnimi vzroki za uspešen razvoj programov in delovanja SCCA. Ekipa zavoda se mu zahvaljuje za njegovo profesionalno vodenje, znanje in neomajno podporo, ki jo je nudil sodelavkam in sodelavcem v realizaciji skupnih projektov in interesov, ter vizijo povezovanja najrazličnejših akterjev v zasledovanju neodvisne kulture in žive umetnosti. 

Veliko uspeha mu tako želimo tudi na novem delovnem mestu kustosa v Švicariji v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.