Poročilo s konference Mobilnost za ustvarjalnost

Mobility4Creativity, 4.–5. april 2019. Foto ©Coline Robin za Motovila.

 

Konferenco Mobilnost za ustvarjalnost je med 4. in 5. aprilom 2019 v Ljubljani organiziral zavod Motovila. Pri organizaciji, tj. zasnovi dveh moderiranih panelov (o finančnih shemah ter informacijski in svetovalni podpori za mobilnost), je sodeloval tudi SCCA-Ljubljana.

Na dvodnevnem dogodku smo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Hkrati smo udeležencem konference omogočili, da lahko na enem mestu preverijo, kakšne so njihove možnosti za mobilnost. Od programov financiranja do administrativnih namigov (vize, davki, zavarovanja ipd.). Na kupu in dostopni so bili predstavniki iz več kot 20 organizacij iz 10 držav.

Uvodoma so nas nagovorili klimatologinja in profesorica Lučka Kajfež Bogataj, kulturna atašejka in vodja SKICE Barbara Koželj Podlogar ter vizualni umetnik Danilo Milovanović. Izpeljali smo štiri moderirane razprave, in sicer o finančnih shemah, informacijski in svetovalni podpori za mobilnost, odgovorni mobilnosti ter učinkih mobilnosti v praksi. Oba dneva smo program zaključili z neformalnim mreženjem in izmenjavo izkušenj v sklopu omizij Kdo je kdo (Who is Who).

Ugotovili smo, da je ključna odgovornost: do ustvarjalcev, skupnosti, okolja, financerjev. Podrobnejše POROČILO v angleškem jeziku je tukaj, ogledate pa si tudi foto galerijo.


Glavni organizator: Zavod Motovila
Partnerji: SCCA-Ljubljana, Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, Ministrstvo za kulturo Hrvaške / CED HR, Avstrijsko ministrstvo za kulturo Avstrije / CED AT, CMEPIUS