Razstavni projekti in portret Vesne Bukovec

marec-april 2017


Obveščamo o razstavah Vesne Bukovec, skrbnice spletnih strani SCCA-Ljubljana in sodelavke Postaje DIVA.


Vojna in mi(r)
razstava
KAPSULA, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana
30. 3.–21. 4. 2017
Otvoritev: četrtek, 30. 3. 2017, ob 19. uri

Umetnice in umetniki: Vesna Bukovec, Neža Jurman, Simon Kocjančič, Erik Mavrič, Nika Rupnik, Leon Zuodar

Kuratorka: Mojca Grmek

Razstava Vojna in mi(r) v KAPSULI v Ljubljani je del širšega projekta Vojna in mi(r), ki ga je organiziralo društvo Hiša kulture v Pivki junija 2016. V okviru projekta so bili izbrani vizualni umetniki in umetnice deležni uporabe grafičnega ateljeja, v katerem so v okviru grafične delavnice ustvarjali dela na izbrano temo. Nastalo je devet originalnih lesorezov, ki so bili odtisnjeni na papir in vloženi v grafične mape (12 izvodov). Projekt je v celoti predstavljen tudi skozi publikacijo v obliki avtorskega fanzina.

Več o razstavi

Vesna Bukovec na razstavi sodeluje z grafiko Vojna je posel.

Vesna Bukovec, Vojna je posel, lesorez, 2016

La Fine del Nuovo
CAP. XIV Compra, Vendi, Compra, Vendi…
razstava
Villa di Toppo Florio, Via Morpurgo 8, Buttrio/Videm, Italija
1. 4.–1. 5. 2017
Otvoritev: sobota, 1. 4. 2017, ob 18. uri

Umetnice in umetniki: Vesna Bukovec, Maurizio Ciancia, Davide Grazioli, Zlatko Kopljar, Olson Lamaj, Antun Maračić, Bruno Morello, Petra Mrša, Pantani-Surace, Gioacchino Pontrelli, Oliver Ressler, Vivianne Van Singer, Jelena Vladušić, Regan Wheat

Kurator: Paolo Toffolutti

Obsežni mednarodni razstavni projekt z naslovom Konec novega je zasnovala videmska kulturna organizacija Neo, da bi obeležila dvajsetletnico svojega delovanja. Razstava z istim naslovom bo v različnih oblikah in postavitvah gostovala v več italijanskih mestih ter Ljubljani in Zagrebu v obdobju 2016-2017. Ob zaključku projekta maja 2017 bo izšel obsežen katalog.

Vesna Bukovec na razstavi sodeluje z video deli Why Do I Do This?, 2001; Important News, 2003; White Performances / Positive Affirmations, 2010.

Dogodek na Facebooku
www.neoassociazione.org


Exploited Reality
razstava
Trowbridge Arts, Wiltshire, Velika Britanija
3. 3.–20. 4. 2017

Umetnice: Mery Gobec & Asja Trost, Pila Rusjan & Dejan Štefančič, Rajat Sharma, Vesna Bukovec, Helene Thümmel, Valerie Wolf Gang, Automated Luxury (Clare Robertson)

Kuratorki: Nina Jesih and Amy Navarrete

Razstavo sta kurirali študentki magistrskega študija kuratorstva na Bath Spa University, Nina Jesih iz Slovenije (bivša tečajnica Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti) in Amy Navarrete iz Kolumbije.

Več o razstavi (pdf, v angleščini)

Vesna Bukovec sodeluje z videom Zlorabljeni pojmi, 2016.


Umetnost ne more spremeniti sveta. Ali pač?
Portret vizualne umetnice Vesne Bukovec

Izšlo v reviji Mentor 2017, 1. številka.

Avtorica besedila je Simona Žvanut, bivša sodelavka SCCA-Ljubljana in vodja Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti(2015/2016).


Vesna Bukovec, (1977, Ljubljana) je leta 2002 diplomirala iz kiparstva in leta 2006 zaključila magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Deluje kot samostojna avtorica in v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (z Metko Zupanič in Lado Cerar). Ustvarja v različnih medijih (risba, video, instalacija) in pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v lokalnem in mednarodnem prostoru.