Spletno usposabljanje ob dnevu avdio-vizualne dediščine: Kdo se boji videa?

Spletno usposabljanje za učiteljice in učitelje
22. 10. 2020, 17.00–19.00
ZOOM srečanje


Kolaž videov Danila Milovanovića (Plastic Makes It Static), Polonce Lovšin (Nazaj v mesto / Back to the City), Vesne Bukovec (Consumer Culture) in Saša Sedlačka ( Veliki izklop / The Big Switch Off).

 

Filmska osnovna šola (Art kino mreža Slovenije) v sodelovanju s Postajo DIVA, prosto dostopnim spletnim arhivom umetniškega videa, filma in novomedijske umetnosti, odkriva možnosti filmske vzgoje ob umetniškem in eksperimentalnem videu.

Usposabljanje bo potekalo 22. oktobra od 17.00 – 19.00 preko Zooma.

Vesna Bukovec iz SCCA-Ljubljana nas bo na začetku popeljala po Postaji DIVA. Predavanju Ane Čigon, ki bo iz prve roke predstavila, zakaj umetniki delajo videe in kako se tega lotijo, pa bo sledil še pogovor ob petih kratkih videih na temo ekološke problematike in potrošniške kulture pod vodstvom Marine Katalenić.

Usposabljanje poteka ob svetovnem dnevu avdio-vizualne dediščine in je zaradi aktualnih razmer prestavljeno na splet.


URNIK
17.00–17.15  Vesna Bukovec: vodnik po Postaji DIVA
17.15–18.00  Ana Čigon: predavanje o začetkih in razvoju videa
18.00–19.00  Marina Katalenić: pogovor ob 5-ih videih na temo ekološke problematike in potrošniške kulture ter čas za debato

PRIJAVA
Skupni časovni obseg usposabljanja je 3 ure. Pred ZOOM srečanjem bo potekal individualni ogled petih videov prek Postaje DIVA ob krajši nalogi. V ponedeljek, 19. oktobra (oziroma ob prijavi), vam na mail pošljemo navodila ter povezavo in geslo do ZOOM srečanja. Če se srečanja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Prosta mesta so še na voljo. Prijavite se prek spletne prijavnice na povezavi.

Gradiva in posnetki Kdo se boji videa?, pedagoško gradivo


Organizacija: Filmska osnovna šola (Art kino mreža Slovenije) in SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA