Srečanje članov mreže za mobilnost On the Move

22.–24. 5. 2018
Polo Cultural Gaivotas Boavista, Lizbona


On the Move (OTM) je mednarodna informacijska mreža za mobilnost v kulturi, ki združuje 44 članov/organizacij. Člani so aktivni na različnih področjih kulture in umetnosti, večinoma na multidisciplinarnem področju in v uprizoritvenih umetnostih. 31 članov je organizacij, 13 pa mrež oz. združenj. Člani prihajajo iz 24 držav EU in širšega mednarodnega prostora. V mrežo je včlanjenih tudi 6 posameznikov.

Vsako leto mreža pripravi srečanje članov, na katerem se potrdi kratkoročne in dolgoročne vsebinske smernice in finančni načrt. Letos bo srečanje mreže v Lizboni na Portugalskem, iz Slovenije pa se bo srečanja v imenu SCCA-Ljubljana udeležil Dušan Dovč. SCCA-Ljubljana v mreži zastopa organizacijo, ki deluje na področju vizualne umetnosti, izobraževanja in arhiviranja sodobne umetnosti, ter tako prispeva podporne, informacijske in izobraževalne vsebine. S področja vizualne umetnosti (ali pa so z njo povezane) prihajajo še naslednje organizacije: Arts and Theatre Institute (Češka), culture360.org (Singapur), Trans Artists (Nizozemska), IGBK (Nemčija), Polo Cultural Gaivotas / Boavista (Portugalska) in Wales Arts International.

Poleg rednega srečanja odbora mreže se bodo člani udeležili delavnice na temo »zagovorništvo – raznolikost – narativ«. Na programu so tudi obisk odprtja festivala Alkantara, novege rezidenčnega središča Monsanto, srečanje s kulturniki iz Lizbone in sestanek izvajalcev mobilnih info točk.


Za povabilo se zahvaljujemo Marie Le Sourd (sekretarka mreže). Mobilnost podpira Evropska kulturna fundacija, program STEP, travel grants.