Stella Ivšek: Video Mapping VJ 5237

Videomapiranje
25. obletnica AKC Metelkova mesto

Ponedeljek, 10. september 2018, od 21. ure dalje
Pred galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto


Avtonomna kulturna cona Metelkova mesto praznuje 25. obletnico! V ponedeljek, 10. septembra bo večerno dogajanje posvečeno (tudi) vizualni umetnosti. Od 16. do 18. ure bodo metelkovski umetniki odprli svoje ateljeje, od 18. do 20. ure bo umetniški bazar na Trgu brez zgodovinskega spomina, ob 20. uri sledi odprtje pregledne razstave XI. Uroša Weinbergerja v Galeriji Alkatraz in ob 21.30 v galeriji Channel Zero.

SCCA-Ljubljana in naše dejavnosti ukvarjanja z gibljivimi slikami, videom in AV arhiviranjem (Postaja DIVA) pa se pridružujemo z videomapiranjem Stelle Ivšek ob 21. uri pred galerijo Alkatraz.

Multimedijska umetnica Stella Ivšek bo na trgu pred galerijo Alkatraz izvedla enkratni dogodek Video Mapping VJ 5237. Zasnovala ga je za našo razstavo Poezija potrebuje ogledalo v galeriji Vodnikove domačije Šiška. Na objekte iz stiropora bo projicirala svoje vizualije in inserte iz videopoezije – ustvarila pa je štiri vizualne situacije.

Vabljeni na praznovanje!


Stella Ivšek je oblikovalka, VJka in multimedijska umetnica z zasavskimi koreninami. Pod aliasom 5237 nastopa kot VJ, zanima jo animacija, živa generativna vizualizacija zvoka, mapiranje video projekcij in video montaža. Kot oblikovalka in vizualna umetnica je sodelovala s številnimi društvi in zavodi, kot so Kud Channel Zero, KAPA, ATOL, MOTA, EMANAT, Infundibulum, Multipraktik, Otok, Radio Študent, Kino Šiška, Plac, združenje Synaptic. Skrbi za vizualno podobo kolektiva Tigerbalm in spletne založbe Kamizdat. Bila je kreativni vodja Kluba K4 v okrilju vodenja zavoda K6/4, kjer je skrbela za vizualno podobo kluba, organizacijo razstav znotraj kluba ter povezovanje vsebin oblikovalcev znotraj stalne programske sheme. V Klubu K4 danes deluje kot resident VJ. Kolaborirala je z različnimi ustvarjalci na področju medijske produkcije znotraj intermedijske umetnosti, kot so Waarrego Valles, Shuljo in Lifecutter.Foto: arhiv SCCA-Ljubljana