Studio 6 v letu 2017

S Studiom 6, ki bo letos že štirinajsto leto del našega programa na področju vizualne umetnosti, še naprej preizkušamo različne modele sodelovanja, predstavljamo umetniške projekte ter spodbujamo njihovo refleksijo. Tudi v letu 2017 pripravljamo dva dogodka, enega v Projektni sobi SCCA, z drugim pa nadaljujemo sodelovanja z razstavišči sodobne umetnosti.

Skupinska razstava Neki piše je drugi projekt Zavoda SCCA-Ljubljana v Galeriji Vodnikove domačije ter obenem že šesti projekt, ki raziskuje združevanje pisane besede in podobe v sodobni likovni produkciji. Vključevanje besed v umetniško delo je v zgodovini umetnosti prisotna, danes pa pogosta in posebej privlačna umetniška praksa, saj ustvarja hkratno in izmenično branje besedila in podobe. Na razstavi sodelujoči umetniki Bojan Mijatović, Horrid Habits, Leon Zuodar, Maks Bricelj ter umetnici Mina Fina in Nevena Aleksovski v svojem delu z raznolikimi pristopi preiskujejo združevanje besedila in podob kot enega izmed avtorskih načinov ustvarjanja.

V nizu sodelovanj Kurator_ka na obisku, kjer gostimo nekdanje udeleženke in udeležence Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, pa smo letos k sodelovanju povabili Majo Antončič. Kuratorka bo z umetnikom Daliborjem Borijem Zupančičem v Projektni sobi SCCA izvedla umetniško intervencijo v obliki delavnice, ki se bo skozi skupinsko dinamiko vedno bolj približevala metodam umetnostne terapije ter se bo z artikuliranjem umetniških elementov, del, praks in teorij približevala kolektivnemu kuriranju umetniške situacije in postavitve.


V hiši, kjer bivam, je mnogo soban … ali “art terapevtski stik”

Četrtek, 30. 11. 2017, ob 18.00
SCCA-Ljubljana, Projektna soba, Metelkova ulica 6, Ljubljana
Avtor: Dalibor Bori Zupančič
Kuratorka: Maja Antončič

VEČ

Neki piše

2. marec–2. april 2017
Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana
Umetniki in umetnici: Bojan Mijatović, Horrid Habits, Leon Zuodar, Maks Bricelj, Mina Fina, Nevena Aleksovski
Kuratorka: Lara Plavčak
Svetovalec: Miha Kelemina
Pomoč pri pripravi in izvedbi: udeleženke 16. leta Sveta umetnosti

VEČ