Vesna Bukovec: Briga me za konec sveta / I am not bothered with the end of the world

Samostojna razstava
9.–31. 3. 2018
Galerija Simulaker, Vrhovčeva ul. 1a, Novo mesto
Odprtje: petek, 9. 3. 2018, ob 19. uri


Obveščamo o samostojni razstavi Vesne Bukovec, skrbnice spletnih strani SCCA-Ljubljana in sodelavke Postaje DIVA.


Vesna Bukovec, Briga me … / I am not bothered …, risbe na roli papirja, detajl, 2018

I am not bothered with the end of the world (Briga me za konec sveta) je naslov razstave, na kateri so predstavljena dela avtorice Vesne Bukovec. V izbranih delih, ki bodo na ogled v Galeriji Simulaker, avtorica razpira kritičen pogled na militanten odnos političnih sistemov do migrantov, tragični odnos posameznika do sočloveka, potrebnega pomoči, na populizem, t.i. »fake-news« in sovražni govor. Nekatere grafike in risbe na razstavi so jasen odziv na aktualno dogajanje v zahodnem svetu, vezanim na begunsko krizo in politične ter družbene proteste nanjo v zadnjih dveh letih (V iskanju svobode (Ecce homo)EksploanacijaNe v mojem imenu idr.) in na nedavne volitve ameriškega predsednika (Demokracija danes).

Že z naslovom I am not bothered with the end of the world (Briga me za konec sveta) pa razstava nagovarja nas posameznike, ki kreiramo sodobno družbo, in skozi izbor preteklih in novih umetniških del Vesne Bukovec odpira vprašanja o vizijah sodobne družbe: vprašanja o (ne)človečnosti, harmoničnem delovanju, empatiji, sprejemanju sočloveka, skrbnosti, vprašanja o lastni politični vlogi, sovraštvu, revščini, obupu, neskladjih.

iz spremne besede kuratorke Anje Zver

Več o razstavi

 

Zahvala: Simona Žvanut, Flopitisk.si, Zavod Projekt Atol

Odpiralni čas galerije: tor.–pet.: 15.00–19.00; sob.: 10.00–14.00
www.simulaker.si


Vesna Bukovec (1977, Ljubljana) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja v različnih medijih (risba, video, instalacija) in pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v lokalnem in mednarodnem prostoru.