Video večer s Postajo DIVA: Toni Poljanec

Pogovor z avtorjem in projekcija

Četrtek, 18. april 2019, ob 19. uri
Galerija Photon, Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana


Zrasla si bom krila, kratki eksperimentalni film, r. Toni Poljanec, 2016

Postaja DIVA bo v letu 2019 pripravila dva Video večera v Galeriji Photon. Na prvem srečanju bo umetnik Toni Poljanec predstavil svoja video dela, dokumentarne in kratke filme ter projekte v nastajanju. Avtor je aktiven tudi kot član skupine Hupa Brajdič – zanimalo nas bo, kako se AV produkcija prepleta z večmedijskimi projekti skupine. Spregovoril pa bo tudi o svojih mentorskih izkušnjah na področju videa in o projektih videodokumentacije, ki jih pripravlja za različne naročnike (od podpornih nevladnih organizacij, muzejev, do gledališč).

Dogodek bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec, ki je v preteklih letih skupaj z Metko Zupanič (Zavod Kolektiva) v galeriji Photon organizirala serijo dogodkov Video večer / Video Evening.


Toni Poljanec je rojen leta 1979 v Kranju. Zaključil je študij kulturologije na Fakulteti za družbene vede. Zanima ga širok spekter dejavnosti, od leta 2006 pa se večinoma ukvarja z dokumentarnim filmom in videom, z izobraževalnimi projekti za mlade ter s produkcijo video vsebin za naročnike. Je član produkcijske skupine Hupa Brajdič, ki se pretežno ukvarja z dokumentarnim filmom in s performansom.

Toni Poljanec na Postaji DIVA


Foto: arhiv Galerija Photon


Produkcija: SCCA–Ljubljana, Galerija Photon