Vpis v 18. generacijo šole Svet umetnosti

Razpis je zaključen. Prijavljenim kandidatom in kandidatkam se zahvaljujemo za prijavo.


Svet umetnosti, šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, vpisuje že 18. generacijo. K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želeli skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratorjev in kuratork, ne glede na izkušnje, starost ali izobrazbo.

Šola Svet umetnosti je bila ustanovljena leta 1996 in je najstarejši izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Dvoletni program vključuje predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Udeleženci in udeleženke pridobijo raznolika znanja o umetnostnem sistemu, mehanizmih financiranja, dobijo osnovne informacije o spletnem komuniciranju, marketingu in menedžmentu, spoznajo umetnike in umetnice, področne strokovnjake in strokovnjakinje, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat ter med snovanjem razstav nabirajo praktične izkušnje. V programu sodeluje več kot trideset sodelavcev in sodelavk, izobraževanje pa se bo sklenilo s pripravo razstave pod mentorskim vodstvom Alenke Gregorič in Vadima Fiškina.

Program Svet umetnosti je zasnovan v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane in bo trajal od januarja 2021 do junija 2022. Izobraževanje je izrazito praktično usmerjeno in se bo povezovalo z aktualnimi vsebinami Cukrarne.

Redna srečanja bodo potekala predvidoma ob četrtkih med 17. in 20.15 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani, od jeseni 2021 pa v Cukrarni. Glede na spremenljivo epidemiološko situacijo bodo organizirana v skladu s priporočili NIJZ.

Prijavite se z izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki ji priložite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo.

Več o programu in vpisu na spletni strani Svet umetnosti.
Sledite nam na: FB, IG, TW