Daire Online: spletni pogovori o turškem rezidenčnem programu

Pogovor v živo: 19. 5. 2020, 16.00
Povezava: K2 Contemporary Art Association


Danes, 19. maja 2020, ob 16. uri poteka prvi v seriji spletnih pogovorov in prezentacij Daire Online, kjer bo tekla beseda o turškem rezidenčnem programu DAIRE, katerega pridruženi partner je že drugo leto tudi SCCA-Ljubljana.

Na pobudo SCCA-Ljubljana v projektu sodeluje hrvaški umetnik Tomislav Brajnović, ob njem pa še umetniki Ayçe Su Duran, Cansu Pelin Isbilen, Fatih Genckal, Sarp Keskiner in Serenay Oguz. Pogovor bo potekal v angleščini danes ob 16. uri na YouTube kanalu K2 Contemporary Art Association. Več o projektu lahko preberete na Facebook strani dogodka.


SCCA-Ljubljana je eden od petih partnerjev projekta DAIRE, mreže turških organizacij s področja kulture, ki vodijo ali pa si želijo vzpostaviti rezidenčni program. Vodja projekta je Center za sodobno umetnost K2, v njem sodelujejo še NomadMind (Izmir), Troya (Çanakkale), Mestna občina Hatay in SCCA-Ljubljana. Projekt preko sodobne umetnosti vključuje dejavnosti, namenjene izboljšanju upravljavskih in komunikacijskih zmogljivosti nevladnih organizacij oz. civilnega sektorja.

DAIRE (krog) je izbran kot ime projekta, ker označuje odprto prebivališče in pomeni »biti del skupnosti«. Pojavlja se kot prostor, v katerega so vsi in vse vključeno.  Projekt DAIRE (Mreženje med organizacijami civilne družbe in javnimi institucijami v okviru programa »umetnik na rezidenci« / Creating a Network Among CSOs and Public Institutions Through “Artist in Residence” Program) je prejel podporo »CSO Partnerships and Networks on Strengthening Cooperation Between Public Sector and CSOs Grant Scheme«, ki jo financirata Evropska unija in Republika Turčija, izvaja pa Direktorat za zadeve EU Ministrstva za zunanje zadeve Republike Turčije v okviru programa podpore civilni družbi. Projekt DAIRE je eden od desetih projektov iz Turčije, ki je bil upravičen do nepovratnih sredstev. Proračun projekta znaša 529.000,00 evrov.
www.daire.org.tr