#ostanidoma Nove pridobitve postaje DIVA

Postaja DIVA, arhiv umetniškega filma, videa in novomedijske umetnosti tudi v teh težkih in črnogledih časih nadaljuje svoje poslanstvo pridobivanja, arhiviranja in promoviranja umetniških del slovenskih umetnic in umetnikov, režiserk in režiserjev. Z veseljem sporočamo, da smo pred kratkim pridobili številna nova dela in jih naložili v naš spletni arhiv.

 

Anja Medved, Patricija Maličev, Zbrani – Zaupno o skupnem, 2013   » video

 

Nataša Prosenc Stearns, Brez naslova, 27. marec 2020, 2020   » video

 

Dopolnili smo nabor del priznane režiserke Anje Medved, ki v dokumentarnih in umetniških projektih zbira in predstavlja spominske fotografije prebivalcev obmejnih krajev in njihove anekdote o preteklih časih. Uveljavljena videastka Nataša Prosenc Stearns nam je posredovala fragmente iz opere Koda L, za katero je ustvarila vizualije in novo delo na temo globalne zdravstvene krize in družbenega distanciranja.

 

Nove avtorice in avtorji na DIVI

Tandem P L A T E AU R E S I D U E (Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc) ustvarja dokumentarne videoinstalacije z okoljsko tematiko. Vizualna umetnica Sara Bezovšek spretno prepleta citate filmske in internetne kulture v humorne mashup videe. Režiser Matevž Jerman s svojo avtorsko prakso in izrazno poetiko pomembno sooblikuje sodobno domačo eksperimentalno AV produkcijo.

 

P L A T E AU R E S I D U E, Ex Topia, 2017   » video

 

Sara Bezovšek, Revenge Porn, 2019   » video

 

Matevž Jerman, Niko Novak, Ona mežika, cvetje drhti, 2017   » video

Vabilo avtoricam in avtorjem

Zainteresirane video in filmske ustvarjalke in ustvarjalce, ki bi svoja dela želeli vključiti v arhiv Postaja DIVA vabimo, da nam na postaja.diva@scca-ljubljana.si pošljete kratko predstavitev in povezave do del. Poleg umetniških AV del (video, kratki film, eksperimentalni film, igrani film, animacija …) zbiramo tudi dokumentacije postavitev medijskih instalacij in razstav.