Petra Varl + MicroCollection: For Real (Zares)

Razstava

1.–16. 4. 2017
Through Shim at ArtHelix Gallery, Brooklyn, NY
Odprtje: petek, 31. 3., ob 18.30 uri


Obveščamo vas o razstavnem projektu Petre Varl, ki ima svoje spletno mesto v okviru projekta Internet Portfolio SCCA-Ljubljana.


Sračok & Pöhlmann vabi na odprtje razstave For Real (Zares), prve iz serije razstav z dvema sodelujočima umetnikoma, ki jih pripravlja galerija ArtHelix iz Brooklyna.

Razstavljata Petra Varl in MicroCollection, ki sta se spoznali na bienalu Susak expo 2016. Razstavo kurira Herzog Dellafiore.

VEČ: susakpress.org/exhibitions/varl-bollazzi.html

www.arthelix.com | www.petravarl.com | www.microcollection.it


Petra Varl se je rodila leta 1965 v Ljubljani. Študirala je slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 1997 tudi magistrirala. Deluje kot vizualna umetnica, na področju risbe, grafike, slikarstva, ilustracije in prostorskih postavitev. Svoja dela je predstavila na samostojnih in skupinskih razstavah, na Bienalu Sao Paolo (1996, Sao Paolo), v Muzeju Mudzarnok (1996, Budimpešta), Muzeju moderne umetnosti (2009, Dunaj), v Narodni galeriji Zaceta (2010, Varšava) in drugih. Od leta 2000 je zaposlena na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, kjer kot redna profesorica poučuje risbo in grafiko. Živi in dela v Ljubljani in Mariboru.